Vervoer informatie blog

Hoe vind je een goedkope lening en waar moet je op letten?

We willen allemaal wel een goedkope lening want niemand wil meer rente betalen dan nodig. Bovendien wil je graag het bedrag zo snel mogelijk aflossen. Een goedkope lening is moeilijker te vinden dan vroeger maar het kan nog wel. Je kunt alleen beter aankloppen bij een onafhankelijke partij dan bij je eigen bank.

aflossen

Lenen bij de bank

Je gevoel zegt dat het logisch is om bij de bank aan te kloppen voor een lening. Je hebt daar immers al je betaalrekening en ze hebben toch ook allerlei kredieten en andere producten. Maar er is een grote kans dat je daarvoor niet in aanmerking komt. Banken zijn namelijk heel nauwkeurig in hun voorwaarden. Zelfs voor relatief lage leenbedragen moet je aan een hoop voorwaarden voldoen. En dat is ook niet gek, want zo willen ze bij de bank voorkomen dat ze geld lenen aan mensen die het eigenlijk helemaal niet terug kunnen betalen. Door die strenge regels kijken ze echter ook veel te weinig naar de details per persoon. Want er zijn misschien mensen die bijvoorbeeld geen vast contract hebben maar toch meer dan genoeg draagkracht om een rente af te kunnen lossen elke maand. Voldoe je echter niet aan de voorwaarden dan ben je al snel aangeleverd op externe partijen.

Andere bedrijven om van te lenen

Er zijn gelukkig nog meer plekken waar je aan kunt kloppen voor een goedkope lening. Zo zijn er bedrijven die zich specialiseren in het uitgeven van leningen. Vaak doen zij niets anders dan geld lenen en rente ontvangen. Zo’n partij heeft meer ruimte en dus ook soepele voorwaarden. 

goedkope lening krijgen

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.